середа, 15 травня 2024 р.

ЛЕКЦІЯ-ДЕГУСТАЦІЯ


Минулої суботи, до URBAN бібліотека м. Трускавця завітала блогерка-травознавиця, яка проживає у Трускавці. Але так було не завжди, ще після першого вторгнення 2014 року, переїхала у нашу громаду із Донецька, і вже тут закохавшись у нашу природу почала із великою цікавістю вивчати її багатий рослинний світ, гриби та трави.

На лекції-дегустації пані Вікторія Писана не лише дуже докладно розповіла про кожну траву, які назбирала напередодні, про її властивості та смакові якості, але наочно показала як вона виглядає, як відрізнити від подібних, та дала попробувати "на зуб"))).

Після лекції влаштувала для всіх слухачів шикарний фуршет із дуже вишуканих страв. А пригощала нас: смечненькими квасами із кропиви та із кульбаби, їли хлібці із кропиви, салат із дикорослої зелені та горіхів, кропиву в клярі, солоденькі квіти кульбабок в клярі, хумус з кропиви та зелені рулетики із сирною начинкою. А чого вартує спробувати мариновані бутони кульбаби, для прикладу каперси нервово десь там стоять у кутку))).

Лекції пані Вікторії, це її унікальні дослідження, про здавалось звичні рослини, подивитись по новому, збагатити свій раціон. Просто варто лишень піти до лісу.

Згодом ми плануємо організовувати такі пізнавальні мандрівки з пані Вікторією!

Слідкуйте за нашими анонсами!


 

Немає коментарів:

Дописати коментар