понеділок, 20 травня 2024 р.

ЗНАЙОМИЙ НЕЗНАЙОМЕЦЬ


Панас Мирний (справжнє ім’я – Панас Якович Рудченко (1849-1920) – одна з найяскравіших зірок української літератури, блискучий майстер слова, чиє перо з легкістю малювало життя українських селян. Його твори, повні співчуття, змушують задуматися над важливими життєвими питаннями. Відомо, що Панас Мирний був одним з найбільш плідних українських письменників свого часу, написавши 718 оригінальних та перекладних поезій, 9 драм, 69 великих та малих прозових творів, 40 прозових уривків без назв – усього понад тисячу творів.

Твори Панаса Мирного:

- Оповідання «Лихий попутав», автобіографічне оповідання «Ганнуся», цикл оповідань «Як ведеться, так і живеться», «Морозенко», «Пасічник»

- повісті «П’яниця», «Лихі люди», «Голодна воля», «За водою»

- романи «Хіба ревуть воли, як ясла повні», «Повія»

- п’єси «Лимерівна», «У черницях», «Спокуса», «Згуба»

13 травня виповнюється 175 років від дня народження Панаса Мирного. З цієї нагоди, у відділі обслуговування юнацтва Трускавецької міської бібліотеки, оформлена тематична поличка «Знайомий незнайомець», на якій представлені художні твори письменника різних років видання, які стали класикою української літератури. І сьогодні його твори викликають неабиякий інтерес у читачів, його творчість вивчають у школі.

Запрошуємо всіх бажаючих з 13 по 18 травня ознайомитися з творами автора.

До зустрічі у бібліотеці!

Підготувала провідний бібліотекар обслуговування юнацтва Олександра Пфайфер.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар