четвер, 28 травня 2015 р.

Літо з книгою

Незабаром літні канікули. Для дітей літо -  найулюбленіша пора. Чимало хто мріє про відпочинок біля моря, дехто – вирушити у захоплюючі подорожі до давно омріяних місць. Та чи можна уявити навіть найцікавіший відпочинок без книжки?
Книга розкаже про життя і історії дітей під час канікул. Вона відкриє чарівне віконце у захоплюючий світ класики та фантастичних творів, світ людських почуттів, цікавих захоплень і незвичайних пригод, багатство і красу рідного краю.
Саме тому, ми оформили до Вашої уваги книжкову виставку «Літо з книгою», яка занурить Вас у світ пригод, подорожей та приємних вражень.
Пропонуємо деякі з них:

1. Роздобудько І. Арсен: повість/ Ірен Роздобудько. 2-ге вид., без змін. – К.: Грані-Т, 2013. – 224 с.
13-річний Арсен піклується про маму сам, адже тато їх давно покинув. Однак хлопець вірить, що мама ще знайде надійного й порядного чоловіка. А найбільше він мріє про мандри, пригоди і таємниці, бо сидіти всеньке літо за компом у київській квартирі – це, погодьтеся, важко назвати незабутніми канікулами. Тому Арсен і зважився гайнути в село, до бабці з дідом, яких не бачив після розлучення батьків. І там багато про що Арсенові довелося поміркувати – особливо про те, що він має бути справжнім чоловіком; чимало здолати – образу на тата, відчуття своєї непотрібності в татовій родині та ревнощі до маленької зведеної сестрички, яка «забрала» в нього тата; чимало дізнатись – адже історія його роду стала «візитівкою» цілого села. А головне – Арсен закохався. Вперше і, можливо, назавжди…

2. Зірка Мензатюк. Як я руйнувала імперію: повість. – Л.:Видавництво Старого Лева, 2014. - 272 с.
«Як я руйнувала імперію» - перша українська повість для підлітків про останні роки радянської імперії. Як жили радянські люди? Кого боялися? І чого прагнули?
Герої повісті – підлітки, що дружать, сваряться, хуліганять, часом навіть вдаються до чарів, а при тому опиняються у вирі суспільних змін. Читач зрозуміє, чому були неминучими й наступні потрясіння, що їх зазнала Україна. Чому розвалився Радянський Союз? І – найголовніше – хто його розвалив?
Автор повісті Зірка Мензатюк – лауреат премії імені Лесі Українки, чиї книги стали бестселерами в українській дитячій літературі останнього десятиліття.

3. Костик Конор. Епік: роман/ К. Костик; з анг. пер.  П.Таращук – К.: Махаон-Україна, 2009. – 416 с.
Конор Костик – автор проекту першої у світі реальної, заснованої на імпровізаціях рольової гри, яку проводять у замку Пекфортон у графстві Чешир в Англії. Тепер він живе в Дубліні,  де викладає середньовічну історію в Триніті-коледжі. Костик – голова Спілки ірландських письменників. «Епік» - перший фантастичний футуристичний роман Костика.

4. Коллінз С. У вогні: Роман / Сюзанна Коллінз; Пер. з англ. К. Плугатир. – К.: КМ Publishing, 2014. – 384 с.
Хай як неймовірно, та в Голодних іграх Катніс Евердін і її приятель-трибут з Округу 12 Піта Мелларк дивом перемогли. Катніс нарешті повернулася додому, до родини та свого давнього друга Гейла. Проте вдома все перекинулося догори дригом: Гейл тримається оддалік, Піта зовсім її відцурався. До всього поширюється чутка, що перемога Катніс і Піти збурила повстанський рух у Панемі. Капітолій розлючений. Капітолій вимагає реваншу. І проти кого буде спрямована його помста? Звісно, проти головної підбурювачки – Катніс Евердін! Під загрозою і її родина, і друг Гейл, і всі мешканці Округу 12. Та чи готова Катніс узяти на себе відповідальність за вогонь, який розпалила несамохіть?

5.Монтгомері Люсі-Мод. Енн із Зелених Дахів: Роман /  Люсі-Мод Монтгомері; пер. з анг. Анни Вовченко. – Л.: Урбіно, 2014. – 320 с.
Події цієї чудової книжки відбуваються в далекій Канаді. На фермі Зелені Дахи живуть немолоді вже брат із сестрою, Метью й Марілла Катберти. Якось вони вирішили взяти із сирітського притулку хлопця, котрий міг би допомагати їм у господарстві. Проте їхньому здивуванню не було меж, коли замість нього прибула руденька худорлява дівчина, Енн Ширлі. І в цієї незвичайної істоти виявилася напрочуд химерна вдача.
В нашій бібліотеці є п’ять книг із циклу про життя Енн Ширлі, це «Енн із Зелених Дахів», «Енн із Ейвонлі», «Енн із Острова Принца Едварда», «Енн із Шелестких Тополь» і «Енн у Домі Мрії»

Літнє читання – чудовий час для розширення кругозору дітей та їх творчої уяви. Ми заохочуємо молодь до читання влітку, адже це цікаво, весело та корисно.

Бібліотекар з обслуговування юнацтва бібліотеки-філії №1 Наталія Іваночко







Немає коментарів:

Дописати коментар