субота, 9 травня 2015 р.

Їх буде пам’ятати Україна

       З розбудовою нового демократичного суспільства в Україні зростає актуальність осмислення її минулого, того важкого й неоднозначного шляху, який пройшла вона протягом своєї історії. Важливою частиною цього шляху є Друга світова війна, як один із найскладніших, найтрагічніших і водночас найгероїчніших періодів історії України.
      Війна 1939-1945рр. виявила як значні соціально-економічні здобутки, що дозволили швидко розгорнути могутній військово-промисловий потенціал, так і  тяжкі наслідки деформації радянського суспільства, репресій сталінського режиму проти народу, необ’єктивність оцінок засобами масової інформації голослівних офіційних тверджень щодо готовності військ до бойових дій, «здатності бити ворога на його території» і перемагати «малою кров’ю».
    Ця війна була найтяжчою й найжорстокішою з усіх воєн, які будь-коли переживало людство. Не одиниці, не десятки , не сотні й навіть не тисячі, а мільйони героїв висунув із свого середовища український народ. Українська нація зробила свій вагомий внесок до перемоги над фашизмом,  показала світові немеркнучі зразки мужності й самовідданості.
    До 70-ї річниці Дня пам’яті та примирення у читальній залі центральної міської бібліотеки було оформлено виставку «Їх буде пам’ятати Україна». З книг представлених на виставці ви зможете дізнатися більше інформації про Другу світову війну.

   


Немає коментарів:

Дописати коментар