четвер, 7 травня 2015 р.

Низький уклін Вам,мамо



У травні, коли прокидається від сну природа, коли дзвенить у блакиті пісня жайворонка, теплий весняний вітер приносить Свято матері. Вперше в Україні ,в Галичині ,це свято відзначалося у 1929 році. В цей день люди у національному одязі йшли зранку до церкви на богослужіння, а пізніше тисячі дітей під звуки музики,з квітами в руках йшли вулицями міст чи сіл до площі, де відбувалося свято. Пісні, вірші, виставки робіт, квіти, жарти, сміх були адресовані матерям.

З нагоди Свята матері, світлиця центральної міської бібліотеки з радістю відкрила  свої двері членам міської Асоціації інвалідів. Усіх присутніх матерів працівники бібліотеки Діана Боднарчук та Віра Заяць урочисто привітали зі святом. Вірші присвячені материнській любові прочитали члени Асоціації: Тарас Мадяк, Андрій Гарас, Анна Мотика, Галина Бурмус, Наталія Галелюк, Валентина Нікіфорова. Інсценізація легенди «Про маму», в якій взяли участь люди з особливими потребами, вразила і розчулила присутніх до сліз. Ролі виконували : автор – Тарас Мадяк, мати – Мирослава Мотика, старший хлопець – Ярослав Богоніс, донька – Галина Бурмус, Івасик –Андрій Гарас.
З привітальним словом і декламуванням власних віршів виступив трускавецький поет,член Асоціації інвалідів, В’ячеслав Умнов. На згадку про захід всі гості бібліотеки отримали буклет «Мамо, Ви наш оберіг,назавжди, на цілий вік!», який підготувала провідний бібліограф Трускавецький МЦБС Ярослава Волчанська.
Дорогі, милі і найдорожчі наші Матері! Щастя Вам земного, здоров`я  доброго, хай горе обминає родини Ваші, а Матір Божа Вас оберігає!




 Діана Боднарчук, завідувач відділу обслуговування ЦБ


Немає коментарів:

Дописати коментар