четвер, 21 травня 2015 р.

Зустріч в літературній кав`ярні



20 травня в  центральній міській бібліотеці ( вул. Дрогобицька, 12 ) черговий раз відкрила свої двері літературна кав`ярня, ця зустріч стала продовженням традиції , яка була започаткована минулого року.
Збираються в  бібліотеці письменники, журналісти, музиканти… та просто любителі живого українського слова. Свій новий літературний доробок- книгу «Козацтву- синам Сонячної  Ойкумени, лицарям України, феномену світу» презентував  письменник  - трускавчанин В`ячеслав Умнов. Зібране та створене автором - відкриває ще одну сторінку про феномен світу, козацтво, показує виняткову його роль в історії Українського народу. І не тільки… В книзі також представлені ілюстрації образотворчих виробів автора , для виконання яких використовувались різні витвори природи: текстура каменю, дерева, висушене листя дерев, вазонів та ін.
Пролунали проникливі пісні у виконанні бібліотекаря  Олесі Цісінської. Особливо зворушила всіх присутніх нова пісня Олесі Цісінської, написана на вірш В`ячеслава Умнова « Тим, хто поліг під Крутами». Зі своєю поєзією знайомили мешканці нашого міста : Мар`ян  Олексин, Людмила Солод, Тетяна Вінницька, Анна Малетько. Свій вірш присвячений Надії Савченко прочитала учениця ЗСШ №1 Іванків Оля. Вела захід провідний бібліотекар центральної бібліотеки Ореста Касперська.
Майстерність в поєзії залежить від даного Богом таланту, від переповнення почуттів, яскравості образів…У кожного свій стиль написання, але всі почуті присутніми на заході поєтичні твори –це сповідь, епізод з життя який заставляє мислити, тривожить душу. Мистецтво завжди було засобом творення особистості.
Ми переконані, що літературна кав`ярня стане місцем народження творчих планів та ідей,  стане територією таланту, музи та натхнення, першими кроками в літературне життя.Тож, якщо хочете заявити про власну творчість чи просто культурно відпочити, насолоджуючись неповторною поєзією, обов`язково завітайте до літературної кав`ярні.










Провідний методист Трускавецької централізованої бібліотечної системи  Ірина Вахнич

Немає коментарів:

Дописати коментар