четвер, 21 грудня 2023 р.

"ПРАВА ЛЮДИНИ, ЯК АРГУМЕНТ МИРУ ТА ПРОГРЕСУ"


10 грудня весь світ святкує Міжнародний день прав людини, який було засновано 4 грудня 1950 року на засіданні Генеральної Асамблеї ООН. Двома роками раніше ООН ухвалила Загальну декларації прав людини, яка стала першим міжнародним документом, в якому були чітко сформульовані положення про права людини. Загальна декларація прав людини проголосила рівність всіх жителів перед законом. Людина, її життя і гідність, права та свободи визнано найвищою цінністю кожної держави. Проголошено, що всі люди рівні у своєму достоїнстві та правах. При цьому права та свободи людини є невідчужуваними та непорушними. Вони належать кожній людині від самого народження і протягом усього життя, не залежать від волі держави, не даруються й не можуть бути скасовані. Будь-які угоди, спрямовані на обмеження прав людини визнаються недійсними.

З цієї нагоди центральна бібліотека презентує перегляд літератури «Права людини, як аргумент миру та прогресу», на якому представлені такі видання: Конституція України, Загальна декларація прав людини; Наше право; Мірило правовладдя; Права кожного дня; Б.Логвиненко Деокупація; Неоголошена війна та інші.

Сьогодні Україна, як і весь світ, зіштовхнулася із особливою жорстокістю та неповагою до прав людини. Тому як ніколи суспільство має згуртуватися для досягнення спільної мети – захисту прав людини та створення сприятливих та безпечних умов життя в усьому світі.

Провідний бібліотекар відділу обслуговування користувачів

центральної бібліотеки Наталія Марковецька.


Немає коментарів:

Дописати коментар