четвер, 21 грудня 2023 р.

ДОЛАЄМО ВОРОГА СВОЇМ ІНТЕЛЕКТОМ!



Розумні люди – це скарб для будь-якого суспільства. Саме тому інвестиції в освіту, інтелект, всебічний розвиток особистості – найвдячніші і найважливіші інвестиції.

Україна зараз як ніколи потребує освічених, висококваліфікованих фахівців, котрі сприятимуть перемозі нашої держави та її відбудові. Для того, щоб це сталося, свій вклад робить і Трускавецька громада. Зокрема, для поповнення бібліотечних фондів виділено 80 тисяч гривень з міського бюджету.

Хоча сума доволі скромна, але очікування спрямовані на довготривалий ефект. Одну й ту ж книгу в бібліотеці можуть прочитати сотні людей. Якщо ця книга чогось навчить чи змінить на краще хоча б одну людину, то її місія вже виконана. Тому так важливо підтримувати осередки культури, зокрема й бібліотеки, які сприяють формуванню чіткої громадянської позиції, патріотичного духу, високої моралі та людяності.

Поповнення насамперед стосуватимуться сільських бібліотек громади, де значна частина книг давно потребувала списання чи то через мову агресора, чи то через моральну застарілість та ідеологічні штампи доби срср. Тепер же в кожній сільській бібліотеці у Трускавецькій громаді на полицях появляться нові книги на різну тематику, зокрема патріотичні, історичні, детективні, психологічні, фантастичні та інші твори. Діти, котрі читатимуть ці книги, стануть елітою нації. Адже ті, хто читає книги, керують тими, хто дивиться телевізор чи залипає в соцмережах.

Із загальної суми 20 тисяч припало і для центральної міської бібліотеки Трускавця. Як розповіли директорка Трускавецької ЦБС Галина Грицило та бібліотекарка Любов Кіско, закуплено 111 книг, які з нетерпінням чекають на свого читача. Серед книг кожен зможе знайти те, що йому до вподоби. Є твори відомого нейрохірурга Генрі Марша, найновіші переклади відомих майстрів детективного жанру, поради психолога, белетристика, ілюстровані довідники та багато іншого.

Центральна бібліотека (м. Трускавець, вул. Дрогобицька, 12) запрошує приходити та знайомитися з книжковими новинками!

 


Немає коментарів:

Дописати коментар