понеділок, 26 лютого 2024 р.

СЛОВО ЛЕСІ І СЛОВО ПРО ЛЕСЮ


 Полум’яний вогонь Лесиного слова і сьогодні запалює серця людей. Слово лунає над світом, як голос людської совісті, як знамення часу. Поезія – вогник схожий на полум’я, яке запалює душу людини. Вогонь поезії, пісень Лесі Українки палає уже багато років, це незгасимий вогонь таланту, справжнього від Бога.

23 лютого в приміщенні бібліотеки для дітей відбулася літературно-музична композиція "Слово Лесі і слово про Лесю" до 153-ої річниці з Дня народження легендарної поетеси, письменниці Лесі Українки. Ведучі заходу лауреат міжнародних конкурсів Владислава Микиташ та керівник гуртка художнього слова (Народний дім м.Трускавця) Георгіна Янів, розповіли присутнім про життєвий та творчий шлях талановитої поетеси. Поетичне слово Лесі Українки звучало у виконанні: Петра Микиташа, Ірини Буйної, Софії Крук, Злати Мищишин, Ангеліни Гриник, Марії Данилишин, Христини Строгуш учасників гуртка художнього (керівник Георгіна Янів).

З вітальним словом виступила начальник відділу культури ТМР. заслужений працівник культури Тетяна Татомир.

Присутні мали змогу переглянути відео казки «Біда навчить» (ролі виконували учасники гуртка художнього слова, керівник Георгіна Янів). Ансамбль сопілкарів «Дударик» бібліотеки для дітей виконав пісню Лесі Українки «Вишеньки-черешеньки»(керівник Олександра Цісінська).

Уривок з драми-фієрії «Лісова пісня» зачарував присутніх грою талановитих учасників гуртка бібліотеки для дітей (керівник О.Цісінська) Арсена Логінського, Олега Міляна, Андрія Сухіна та Єви Малерик. На заході презентували відеоролик «Леся Українка і Михайло Білас» до 100-річчя відомого трускавчанина, художника та народного майстра України Михайла Біласа.

Захід проведено спільно з бібліотекою для дітей (завідувач Зіновія Мазур) та Народним домом м.Трускавець (директор Олег Чернявий)








 

+8

Немає коментарів:

Дописати коментар