вівторок, 13 лютого 2024 р.

ГРОМАДСЬКИЙ ДІАЛОГ


10 лютого відбувся громадський діалог на тему "Порозуміння в громаді, як внесок в розбудову миру та відновлення", який фасилітувала Віра Савка, та відвідала координаторка від проекту Леся Довганик.

На цій зустрічі було сфукусовано увагу на перешкодах, які часом заважають внутрішньо переміщеним жінкам порозумітись із місцевими. Так як на зустрічі були присутні місцеві жінки та ті, що вже довший час живуть у громаді, була можливість у малому колі висловити свою позицію кожній. Діалог був дуже жвавий і навіть часом заходив у конфлікт, але все ж, дотримуючись правил ведення діалогу, за 2.5години, вдалося почути, зрозуміти і прийняти позицію кожної, порозумітися та знайти спільні фактори, які об'єднують жінок незалежно від місця проживання. А також, жінкам вдалося сформувати спільні цінності, які нам у майбутньому спільно, відкриватимуть потенціал кожної на користь розбудови громади та миру.

Одним із таких засобів до взаємодії та об'єднання є творчість. Тож, після кава паузи, жінки ще декілька годин спілкувались за рукоділлям, яке щосуботи проводить Оксана Олійник.

Захід проводився ГО "Ті 100" у партнерстві з URBAN бібліотека та Трускавецька міська рада , завдячуючи Бюро гендерних стратегій і бюджетування , Centre of Gender Culture - Центр гендерної культури та за технічної підтримки ООН Жінки в Україні та за фінансування Жіночого фонду миру та гуманітарної допомоги ООН (WPHF), гнучкого та оперативного інструменту фінансування, що підтримує якісні заходи для підвищення спроможності місцевих жінок у запобіганні конфліктам, реагуванні на кризи та надзвичайні ситуації та використання ключових можливостей миробудівництва.


 

Немає коментарів:

Дописати коментар