четвер, 26 жовтня 2023 р.

КНИЖКОВА ВИСТАВКА «ЖИТТЄВИЙ ЛИСТОПАД»


         В центральній бібліотеці м.Трускавця на читацькому абонементі діє книжкова виставка «Життєвий листопад», на якій представлені книги різної тематики. Роман Я.Денеля «Ляля» розповідає про збереження родинної історії, яка розпочинається з пана Брокля десь в околицях Києва та закінчується в Ґданську онуком Лялі – автором роману.

Російська імперія, німецька окупація, УРСР та незалежна Україна – крізь призму біографії однієї людини постає історія України впродовж минулого століття в романі В. Лиса «Століття Якова». В книзі З. Луценко «Необдумана Міловиця» розповідається історія про нас усіх, про батьків, бабусь і дідусів, жива історія, яку треба знати, щоб ніколи не повторити. Н. Хаткіна - відома поетка, прозаїк і драматург в своїй книзі «Жінка-осінь» невимушено та відверто розповідає про жінку, яка вже має онука, але не вважає себе старою. Буденні клопоти, романтичні спогади та… мрії…

В дитинстві О.Рибчинський, автор роману «Чорні морелі», часто запитував свою матір: «Чому старі люди не плачуть?». Тоді вона важко зітхала та коротко відповіла: «Не плачуть тому, що все своє життя вони орошували слізьми дорогу своєї долі, щоб не засохла…».

Про голод очима дитини, про життя в українському селі та німецькому передмісті, про любов, зраду, молодість і старість, про глухі кути та світло надії в книзі М.Ткачівської «Голос перепілки».

Йому 80, їй 78. У закладі для людей похилого віку він щодня читає їй історію їхнього кохання зі старенького записника. Це історія про велике почуття, яка залишиться з вами назавжди. (Н. Спаркс, Записник.).

Ці книги та багато інших, ви можете прочитати, якщо завітаєте в центральну бібліотеку міста (вул.Дрогобицька,12, навпроти готелю «Бескид»).

Підготувала: бібліотекар абонементу О. Зикіна.

 



Немає коментарів:

Дописати коментар