четвер, 5 жовтня 2023 р.

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ДЕНЬ БІБЛІОТЕК


Мистецький простір Armigera Art підтримав працівників бібліотечної системи міста Трускавця Трускавецька міська центральна бібліотека у їх Всеукраїнський день бібліотек тематичною виставкою сучасного українського мистецтва “Скарбниця віків”, таким чином вшанувавши нашу культуру і літераторів. Їхні твори митці відобразили у своєму пізнанні пензлем та фарбами та підібрали відповідні цитати із поетичних збірок та публіцистичних творів. Мистецький простір Armigera Art представив експозицію більш як десять авторів, і гості могли познайомитися із творчістю художників з України та Франції: Анастасія Бикова, Олександра Horscroft (Франція), Тетяна Андрійович, Оксана Вовк, Полякова Таїсія, Юлія Синьогіна, Тетяна Велика, Олесь Підбережник, Марина Тристан, Ніна Федотова, Руслана Шевельова,Валентин Назаренко, Оксана Войтинська,

Zoriana Pavlyshyn, членкиня Спілки художників України та куратор виставки зауважила, що Мистецький простір Armigera Art створює мости без географії для художників, письменників та поетів. Всеукраїнський день бібліотек дає змогу побачити тягу до українського, до мистецького, до шанування власної історії – до нашої скарбниці пам'яті.

З нагоди професійного свята бібліотекарів Трускавецької громади привітав міський голова Андрій Кульчинський. Зокрема, він зауважив, що їх робота є необхідністю та вкладом у становлення та розвиток культури у суспільстві.

Також привітали гостей головний спеціаліст відділу освіти Юрій Борик, голова Трускавецької міської асоціації людей з інвалідністю Надія Заблоцька, директорка Трускавецької центральної міської бібліотеки Галина Грицило. Приємним музичним подарунком для бібліотекарок стали запальні та маршові українські мелодії у виконанні ансамблю сопілкарів «Дударик», котрим впродовж багатьох років незмінно керує Олександра Цісінська з бібліотеки для дітей м. Трускавця.

Прочитала свою поезію та подарувала власну збірку бібліотеці Наталія Калиновська - відома українська поетеса, Заслужена діячка естрадного мистецтва України, членкиня Національної спілки письменників України, Національної спілки журналістів України, Української асоціації письменників, голова Львівського осередку Всеукраїнського об'єднання “Письменники Бойківщини”, громадська діячка, педагогиня, науковиця, перекладачка, викладачка Національного університету “Львівська політехніка”.







 

Немає коментарів:

Дописати коментар