середа, 4 жовтня 2023 р.

ТРЕНІНГ «ПІДВИЩЕННЯ ОБІЗНАНОСТІ ЩОДО РИЗИКІВ ВИБУХОНЕБЕЗПЕЧНИХ ПРЕДМЕТІВ ПІІД ЧАС ВІЙНИ ТА У ПІСЛЯВОЄННИЙ ПЕРІОД»

Як ми анонсували напередодні, пройшов ще один тренінг “Підвищення обізнаності щодо ризиків вибухонебезпечних предметів під час війни та у післявоєнний період”, цього разу у Трускавці. Адже в сучасних реаліях повномаштабної війни, це супер важливі знання та досвід, який допоможе максимально не наражати себе на небезпеку та зберегти життя собі та оточуючим. Сергій Юхновський, головний фахівець відділу ЦЗ Дрогобицького РУ ГУ ДСНС України у Львівській області, на макетах показав різновиди мін, гранат, снарядів, які використовують маскалі, і якими так “щедро” посівають наші міста, села, поля, ліси, озера та річки лише з однією метою – побільше вбити та скалічити українців.

Щоб закріпити матеріал, переглянули навчальний фільм, виконували завдання, відповідали на питання. Адже дорослі та і діти, серед яких більшість були ВПО, повинні бути підготовленні до небезпек, з якими їм прийдеться стикнутися, в майбутньому, на деокупованих українських територіях.

Крім теоретичних знань, діти отримали багатофункціональні браслети виживання та пройшли інструктаж, як користуватись цим безпековим гаджетом, ознайомились із призначенням всіх складових цього браслету. Звичайно, хотілось, щоб ці браслети залишались, як сучасний аксесуар, і як менше його приходилось використовувати за прямим призначенням.

Такі тренінги стало можливим провести завдячуючи Бюро гендерних стратегій і бюджетування та участі ГО “Ті 100” у реалізації проєкту «Розвиток потенціалу ОГС та ініціативних груп у регіонах України з високою концентрацією ВПО щодо впровадження гендерних питань у гуманітарній діяльності (GIHA)», в рамках суб-грантових ініціатив «Формування емоційної стійкості у жінок і дітей ВПО та місцевих у м. Трускавці та м. Дрогобичі Львівської обл.»



 


Немає коментарів:

Дописати коментар