субота, 23 липня 2022 р.

ВЕЛИКОДНІЙ СУВЕНІР


Великодні весни, теплий подих гаю
Вже Христос воскреснув, воскресайся мій краю.
Суму ще багато, ще багато льоду
Великоднє свято, воскресай народе.
Сядь за стіл, родино, перший раз опівдні
Воскресай країно, вже Святий Великдень !
    28 квітня наша бібліотечна родина – працівники Трускавецької міської бібліотеки створили Великодній настрій для всіх бажаючих. Сьогодні в умовах війни Великдень дає надії кожному українцю на нашу перемогу та відродження України. Війна не може завадити віруючим прославляти Воскресіння Христове! Бібліотекарі зворушливо розповідали про роль Великодня у житті людини, про традиції святкування, які передаються з покоління в покоління. Чому ми поєднуємо писанку з Великоднем і про те, що кожен регіон мав свої характерні орнаменти, якими вирізнялася писанка Гуцульська, Бойківська, Лемківська. А також про улюблені розваги на Великдень – гаївки.
Було переглянуто відеорозповідь про традиційні Великодні гаївки в музеї «Шевченківський гай» у Львові. Відео з 1991року. Але в основі свята Великодня була біблійна історія – як Син Божий Воскрес із мертвих після того, як був розп’ятий на хресті.
На завершення свята всіх присутніх пригостили смачною паскою.
Христос Воскрес ! Воістину Воскрес ! Тож будемо завжди жити з Богом у серці. Господь не залишить своїх рабів. З Світлим Воскресінням ! Хай береже Господь землю нашу та народ наш. Мирного неба !





Немає коментарів:

Дописати коментар