вівторок, 2 березня 2021 р.

ГОРИТЬ ЗОРЯ ЇЇ ПОЕЗІЇ НАД КРАЄМ

 

В славному сузір’ї українських письменників непогасною зорею сяє ім’я Лесі Українки. В бібліотеці для дітей зібрались шанувальники поетеси, щоб відзначити 150 років від дня народження славної дочки України.

Безсмертна іскра Прометея запалала глибоко в її серці і розгорілася ясним вогнем. І відблиск цього вогню світ пізнав у творах української поетеси.
Яна Городиська, Юлія Живко, Дмитро Ключковський, Соломія Кушта, Оля Савчин, Аліна Сарафин, Юлія Пристай душевно зачитали вірші Лесі Українки .Еліна Поліщук зачитала власну поезію присвячену поетесі. Перший вірш Лесі Українки «Надія» був прочитаний українською і німецькими мовами Анжелікою Лещенко, Вікторією Бабій, Діаною Бараняк. Дівчата з 7-А (класний керівник Леся Кравчук) та 7-Б (Лариса Босак) класів СЗШ №3 виконали ряд пісень «Жила колись на світі Леся», «Стояла я і слухала весну», «Місяць яснесенький» на слова поетеси, музику на які написала бібліотекар Леся Цісінська.
Учні 2-А класу (класовод Марія Дуб) СЗШ №3 затанцювали танець під музику пісні «Поблискують черешеньки…».
Всіх присутніх своїм артистичним виконанням уривку із драми-феєрії «Лісова пісня» зачарували талановиті аматори Софія Стець, Захар Ревак, Максим Франчук. Юліана Пристай та Вікторія Бурлака виконали інсценізацію картини «У Колодяжному».
На масовому заході звучало слово Лесі, і слово про Лесю, як наша шана пам’яті їй великі. Вона все своє життя була борцем за свій край, свій народ.
Нехай Лесине слово буде завжди з нами, а її життя хай служить нам прикладом.





Немає коментарів:

Дописати коментар