вівторок, 2 березня 2021 р.

ЕПІЗОДИ З МАЙДАНУ

 Під прапором стояли –

Під прапором й спочили
Прийми, о Господи своїх синів !
За України волю їх убили.
19 лютого в читальній залі міської центральної бібліотеки відбулося вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні та наших земляків – героїв, які віддали своє життя за рідну землю, за Україну. Їм мужнім, незламним українцям та їхнім побратимам, чиї душі на небесах, було присвячено годину пам’яті « Епізоди з Майдану».
Україна оплакує своїх героїв, матері оплакують своїх синів і дочок, діти – батьків. Учасники заходу згадували про ті страшні дні, години, хвилини, які відбувалися в Києві на Хрещатику…
Небесна Сотня – це наш біль і наша гордість, це наші сльози і наш душевний щем вдячності. Вони гинули за честь, за волю, за право бути українцями. Зі сльозами на очах гості заходу переглядали хроніки тих буремних подій, слухали патріотичні пісні – «Небесна Сотня України» у виконанні В. Михайловича, «Біля тополі» ( гурт « Еней»), « Ой Романе Романочку» з документального фільму М. Бойчука. Особливо сколихнув усіх молодих людей відеосюжет « Небесна Сотня. Юні ангели», який познайомив їх з майже ровесниками – юнаками 17 – 23 років, що полягли на Майдані.
На вечорі лунали зворушливі рядки віршів, присвячені подіям тих трагічних днів. Також було презентовано книжкову виставку « Не забути! Не зрадити!».
Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих Героїв Небесної Сотні. Тиша, в якій відчувалися біль, смуток і скорбота…
Підготувала провідний бібліотекар читальної зали Ореста Касперська.




Немає коментарів:

Дописати коментар