вівторок, 2 березня 2021 р.

ВІТЧИЖНИ ГІДНИЙ СИН

 О рідна земле! Ти, як мати, –

Єдина і неповторна!

І поки б’ється у грудях серце,

Ми не перестанемо любити тебе…

В.Малик «Таємний посол»

Володимир Кирилович Сиченко (творчий псевдонім Малик), народився 21 лютого 1921 року в с. Новосілки Бишівського району Київської області.

Визначний український письменник, автор широковідомих історичних романів «Таємний посол», «Князь Кий», «Князь Ігор», «Горить свіча», «Чумацький шлях»; пригодницьких повістей, героїчних казок-легенд для дітей, поезій, біографічної книги «Олесь Донченко».

Лауреат літературних премій ім. Лесі Українки (1983), ім. Григорія Сковороди (1993), фонду ім. Т.Г. Шевченка (1994), ім. Панаса Мирного (2001).

В бібліотеці для дітей, до 100-річчя з дня народження Володимира Малика, відбулася зустріч за круглим столом з онукою письменника Ніною Іваницькою (Сиченко). Вона розповіла про життєвий і творчий шлях дідуся. Подарувала для бібліотеки книжку В.Малика «Журавлі журавлики», а також пакм’ятний плакат до 100-річчя з дня народження письменника.

Користувачка нашої бібліотеки, учениця 8-А класу СЗШ№3 Марія Романська, зачитала вступ до легенди-казки «Журавлі-журавлики», яку написав В. Малик для дітей.

На поличках нашої бібліотеки є такі твори Володимимра Малика: тетралогія «Таємний посол», «Князь Кий», «Черлені щити», «Чорний вершник».






 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар