четвер, 25 березня 2021 р.

ВІРТУАЛЬНА ВІКТОРИНА «ВІДГАДАЙ АВТОРА»

 

Традиційно в березні, під час весняних шкільних канікул, кожного року бібліотека для дітей проводить  Всеукраїнський тиждень дитячого читання. У цей період у бібліотеці проходять різноманітні масові заходи: свята, конкурси, турніри кмітливих, ігри, вікторини, огляди літератури. 

Цього року, в звязку з пандемією «Корона вірус», бібліотекарі запрошують читачів взяти участь у розгадуванні віртуальної вікторини «Відгадай автора». 1. «Седрик анічогісінько про це не знав. Ніхто нічого не казав .Звичайно, він знав, що його батько був англійцем, бо так говорила мама. Але татко помер, коли він, Седрик, був ще зовсім маленьким, отож хлопчик пам’ятав його мало» 

2. «У мене задзвонив телефон. 

– Хто говорить?

– Слон.»

3. «Кінець цієї тиради Аліса виголосила вже стоячи на камені, хоча й сама не пояснила б. як там опинилася, А дзеркало й справді стало повільно танути, як лискучо-срібляста мла»

4. Та хоч куди б вони прийшли і хоча б що їх спіткало по дорозі – там, у Зачарованому місці, на вершині найвищого пагорба в лісі, маленький хлопчик завжди-завжди гратиметься зі своїм плюшевим ведмедиком»

5. І тут сталося те, що мусило статися, якщо смикати Цибуліно за чуба, В очі і в ніс Помідорові раптом ударив такий міцний запах цибулі, що сльози бризнули у нього з очей.

6. «Уявіть собі його подив, коли, прокинувшись, Пінокіо побачив ,що він більше не дерев’яний хлопчик, а справжній хлопчик, як усі хлопчики!»

7. « – Ці дверцята і цей золотий ключик, – промовив Карло, – мабуть, зроблені дуже давно якимсь вправним мйстром. Погляньмо, що заховано за дверцятами».

8. «Вітер в морі повіває

   І кораблик підганяє;

    Він біжить по бурунах

    На роздутих парусах»

Немає коментарів:

Дописати коментар