середа, 29 січня 2020 р.

ТОРГІВЛЯ ЛЮДЬМИ - ПРОБЛЕМА СУЧАСНОСТІ

Світлина від Natalij Markovetska.У кожного з вас своя стежка, свій шлях до мети. І щоб із вами не трапилася біда, ви повинні добре знати - рабство в третьому тисячолітті існує і сучасний прояв його – це торгівля людьми. Щоб привернути увагу, розповісти про ризики, на які наражаються українці, 10 грудня у центральній міській бібліотеці пройшла година спілкування «Торгівля людьми – проблема сучасності».
Світлина від Natalij Markovetska.Працівники читальної зали О. Касперська і В. Заяць проінформували слухачів про основні проблеми та помилки, що виникають у громадян України, які виїжджають за межі нашої держави, стають живим товаром, потрапляючи в рабство. Звернули увагу присутніх і повідомили, куди звертатися при надзвичайних ситуаціях, які виникли за кордоном .
Книжкова виставка « Людина не товар» ознайомила про права і захист потерпілих, про вербування і нелегальну трудову міграцію. В кінці заходу було переглянуто документальну стрічку « Життя на продаж».
Отже нам вибирати: ризикувати чи ні, ставати жертвами работоргівлі чи ні. Пам’ятаймо народну приказку: « Береженого Бог береже». Шукаймо щастя у власному домі, не втрачаймо людської гідності, збережім своє життя і здоров’я!
Підготувала провідний бібліотекар Ореста Касперська

Немає коментарів:

Дописати коментар