середа, 29 січня 2020 р.

ДАЙ АНДРІЮ ЗНАТИ , ЯКУ ДОЛЮ ЖДАТИ

Світлина від Natalij Markovetska.Взимку багато розмаїтих і веселих свят, хоч зимно і не так сонячно… втім, немає причин сумувати.
Одним із свят, яке відзначали наші предки, було зимове свято, особливо важливе для молоді – день Андрія Первозванного.
З метою зрозуміти духовну цінність свята, відроджувати національні традиції, виховувати потребу в культурному та духовному зростанні молоді
Світлина від Natalij Markovetska.12 грудня у СЗШ №3 була проведена година народознавства «Дай Андрію знати, яку долю ждати». Провідний бібліотекар обслуговування юнацтва Олександра Пфайфер розповіла присутнім учням 9-Б класу про життєвий шлях апостола Андрія, про традиції відзначення свята, дівочі ворожіння, парубоцькі збитки та народну гру «Калита». Присутнім було весело і цікаво слухати розповіді про свято від бібліотекаря СЗШ №3 Марії Горічко та класного керівника Наталії Машненко. Позитивні емоції, гарний настрій, радість викликав в учнів перегляд відеоролику про святкування дня Андрія. Дівчатка почали писати на аркушах паперу імена хлопців, а хлопці почали бешкетувати. Завідувач бібліотекою-філією №2 Лідія Стецик підготувала книжкову виставку по даній тематиці.
Світлина від Natalij Markovetska.На завершення години народознавства бібліотекар привітала всіх, хто має ім’я Андрій з днем Ангела, та побажала, щоб в кожного з нас був такий же сильний дух і міцна віра, яка була колись в душі апостола. Треба добре вчитися і здобувати ті ж навички і якості, які цінували ще в давнину, а саме: щира віра в Бога, любов до своєї Церкви, Вітчизни, мови та традицій.

Немає коментарів:

Дописати коментар