пʼятницю, 27 жовтня 2017 р.

ЛІРИКА ТА ПАРОДІЯ.

5 вересня в URBAN бібліотеці відбулася надзвичайно тепла зустріч із поетами переможцями у цьогорічному літературному конкурсі «Лицар Карпат», що відбувся наприкінці серпня в Мукачевому. Роксолана Жаркова, переможниця конкурсу в номінації «Краща поетична добірка» читала власну поезію, яку вона називає «письмом». Своїми творами творить дуже унікальний, образний і не подібний ні на кого власний світ. Власне її образи і принесли перемогу у цьогорічному конкурсі.
А от творчість Івана Гентоша, що добув друге місце у конкурсі, дуже всіх розвеселила. Це не просто поезія, а віршована пародія. У пана Івана написані пародії практично на поезію всіх сучасних поетів України, дуже відомих та зіркових, і маловідомих. І як зізнався пародист, ще його ніхто не побив, бо це не злосна сатира, чи висміювання, це дружнє з гумором, але дуже влучне перекручування авторських творів.
Було цікаво слухати, як Василь Кузан, він же і організатор та керівник конкурсу «Лицар Карпат», читав власну поезію, а Іван Гентош одразу на цю поезію читав пародію. А от на поезію Роксолани Жаркової, ще не встиг написати.
Таке спілкування створило дуже легку атмосферу, яка непомітно перетекла з офіційної частину в неформальну – фото сесію, автограф сесію і звичайно з кавою.


Віра Савка, завідувач URBAN бібліотеки.

Немає коментарів:

Дописати коментар