вівторок, 16 травня 2017 р.

ПАСКА ХРИСТОВА – ДАР НОВОГО ЖИТТЯ

Радіють гори і долини,
Радіє рідна Україна.
Сонце всміхається з небес:
Христос воскрес, Христос воскрес!

В міській бібліотеці для дітей зібрались вчителі, батьки, діти, щоб відзначити одне з найбільш шанованих християнських свят – Великдень, яке прийшло до нас з глибини віків.  Воно пов’язане з воскресінням Ісуса Христа, тому має назву Великдень – Великий день. Символізує перемогу добра над злом і світла над пітьмою.
Бібліотекар Леся Цісінська розповіла про значення цього світлого свята і познайомила присутніх з народними традиціями Паски.
Виступаючі, учні 2-А класу СЗШ №3, 5-Б та 5-В класів СЗШ №2-гімназії, створили святковий настрій дитячими віршами та піснями.  На протязі свята лунали веселі пісні ансамблю сопілкарів “Дударик” у складі Богдана Грицило, Данила Демочко та Олексія Колотелюка.
Гучними оплесками присутні зустріли маленьких артистів лялькового театру “Трускавочка”, які показали виставу “Писанка Одарочки”.
Завершилося свято піснею “Котилася писанка”.
Сміх і музика лунали у читальному залі. Метою проведення свята було виховання зростаючого покоління в дусі поваги до народних звичаїв, традицій, популяризація літератури з народознавства.







Немає коментарів:

Дописати коментар