вівторок, 23 лютого 2016 р.

Валентинів день

День  Cвятого  Валентина – свято закоханих – відзначається 14 лютого в Європі з XIII століття, в США – з 1777 року, У нас – з початку 1990-х років.
Чому саме цей день і чому саме свято закоханих?
З приводу цього існує чимало красивих легенд. Відома легенда з часів Римської імперії про єпископа Валентина, який був покараний за те, що всупереч імператорському наказу вінчав римських легіонерів із їхніми коханими.
У місті Самбора на Львівщині  в головному храмі міста — церкві Різдва Пресвятої Богородиці — вже 250 років зберігають мощі покровителя закоханих святого Валентина. Автентичність реліквії підтверджує документ Папи Римського від 1759 року. Приходить туди і молодь, і старші люди. Особливо матері, які просять за подружжя своїх дітей і навіть онуків. 
Завітало свято Святого Валентина і до читачів центральної міської  бібліотеки. Бібліотекар абонементу Цимбаляк Ірина та Галина Грицило ,зав. відділом обслуговування, підготували та провели флешмоб  «Поезія кохання». 
На початку заходу  учні 8-го класу середньої школи №1 дізнались звідки прийшло до нас це свято і як святкують його в інших країнах світу. Старшокласники з захопленням приймали участь у вікторині. Активні учасники якої отримали символічні призи, повітряні кульки,синього та жовтого кольору.
Вшановуючи пам’яті героїв Майдану, бібліотекарі запросили всіх присутніх вийти на вулицю. Виклавши свічки у вигляді серця та хвилиною мовчання  вшанували пам’ять  і тих, які  віддали  свою любов  і своє життя,  загинули і гинуть захищаючи Україну.



Підготували бібліотекарі Г.Грицило і І.Цимбаляк





Немає коментарів:

Дописати коментар