четвер, 2 квітня 2015 р.

Книга всім знання дає, в кожній щось цікаве є

                                        Книга –  це віконце, через яке діти бачать
                                                і пізнають світ і самих себе.      
                                                                   В.О.Сухомлинський.
Щороку – 2 квітня, в день народження великого казкаря з Данії Ганса Крістіана Андерсена, весь світ відзначає Міжнародний День дитячої книги.
Свято було засновано у 1967 році з ініціативи видатної діячки світової літератури для дітей Елли Лепман – організатора Міжнародної ради з дитячої книги.
Сьогодні це найавторитетніша організація в світі, яка об’єднує письменників, художників, літературознавців та бібліотекарів більше 60 країн світу.
Книга – це безцінний дар, який допомагає підростаючому поколінню пізнати істинні цінності. Любов до читання починається саме з неї – маленької яскравої казкової дитячої книжечки.
В бібліотеці для дітей також відзначили це свято літературно-пізнавальною годиною  “Книга всім знання дає, в кожній щось цікаве є”. З дітьми проведені цікаві літературні вікторини  “Згадай казку!”, “У пошуках чарівного Книгограда”, “Книги – дивовижний сад, де кожен шукає пригоди на свій смак”.
Учні називали прислівя та приказки про книжку, відгадували загадки.
Для молодших школярів бібліотекар Віра Лучковська провела презентацію книг Олександра Зімби  Веселих пригод Бровка та Мурчика, подарованих автором для бібліотеки. Дітям середнього шкільного віку бібліотекар Наталія Гнат розповіла про цікаві детективно-фантастичні оповідання  “Змова розпочалася. Дедраки.”  О.Зімби.
Діти, які вже читали ці книжки, ділились своїми враженнями про них і радили прочитати своїм однокласникам, тому , що вони неймовірно цікаві і повчальні. Юні читачі, прочитавши ці книжечки, отримають в різноманітних пригодах Бровка та Мурчика якраз те, що їх цікавить.

                   Завідувач бібліотекою для дітей Зіновія Мазур





Немає коментарів:

Дописати коментар