четвер, 16 квітня 2015 р.

КНИГА ДЛЯ БАТЬКІВ ТА ДІТЕЙ



  
“Всі добрі люди – одна сім’я” – збірка художніх творів для дітей одного з найвидатніших педагогів ХХ сторіччя, нашого співвітчизника, – Василя Олександровича Сухомлинського.
В основі підходу В.Сухомлинського до формування особистості лежать любов, доброта, щирість і водночас вимогливість. Саме їх поєднання і формує в дитині найголовніше – людяність. Десятки, сотні оповідань та казок педагога, притч і невеличких нарисів мають на меті лише одне – зробити маленьку людину людяною. На простих, зрозумілих і цікавих прикладах діти вчаться відчувати різницю між гарними й недобрими вчинками та їх наслідками – вчаться бути Людиною.
         До збірки входять не тільки твори, де дійовими особами є люди  (розділ Дідусева таємниця). На  її сторінках ви також зустрінетеся з олюдненими тваринами, рослинами і навіть природними явищами  (розділ  Бджолина музика). Все це розмаїття образів, життєвих ситуацій та художніх форм допоможе дитині відчути: все, що є у світі, все, що відбувається навкруги, – наповнене такими самими поняттями, що й життя людини. Пронизливі любов’ю до всього живого твори Майстра вчать у кожній ситуації прислухатися не до своїх примх і амбіцій, а до голосу людського серця.
Читайте ці твори дитині не поспіхом, по одному, лишаючи їй час на роздуми. А краще – разом з нею поміркуйте над прочитаним, допоможіть осмислити  твір та зробити відповідні висновки з прочитаного.
Цю збірку творів ви можете отримати в міській бібліотеці для дітей, по вулиці Стебницькій, 70.
Перегортайте сторінки й починайте читати… Зичимо вам доброго читання і приємного спілкування з дітьми, а їм – зростати здоровими, розумними й людяними серед люблячих і добрих людей, бо  всі добрі люди – одна сімя!


         Завідувач міською бібліотекою для дітей Зіновія Мазур.



Немає коментарів:

Дописати коментар