середа, 1 квітня 2015 р.

Сучасна безперервна бібліотечна освіта сьогодні

Березень для працівників Трускавецьких міських бібліотек видався надзвичайно успішний. Бібліотекарі міста постійно займаються професійною самоосвітою та пишуть заявки на різноманітні конкурси. І як результат цієї роботи – наші перемоги.
Завідувач відділу обслуговування центральної бібліотеки
Діана Боднарчук та бібліотекар бібліотеки-філії №1 Наталя Іваночко вибороли право на безкоштовне навчання у проекті «Громадські інформаційні центри Львівщини – в режимі доступу 7/24». Пройшли ряд тренінгів та майстер-класів «Технології Веб 2.0. Інформаційні блоги бібліотек». І як результат, в березні створений і майже щодня наповнюється блог Центральна міська бібліотека Трускавця cmb-truskavec.blogspot.com.
Шановні трускавчани, запрошуємо відвідати наш блог та оцінити наші досягнення. В майбутньому ми плануємо цей блог перетворити на площадку соціального і культурного діалогу з громадою для всієї культури міста та заповнити культурно-інформаційний простір Трускавця.
Директор Трускавецької МЦБС Віра Савка та завідувачі бібліотек Зеновія Мазур, Лідія Стецик написали на конкурс Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) у рамках програми «Бібліоміст» своє бачення розвитку бібліотек міста і вибороли право взяти участь у дводенному тренінгу в м. Києві та тему «Невідкладна адвокація для публічних бібліотек», що проходив 12-13 березня та 16-17 березня.
Крім цього Віра Савка брала участь, у лютому м. Львові, в дводенному тренінгу «Публічна бібліотека як сучасна Агора» і за результатами цього тренінгу ввійшла у групу 4 бібліотекарів від України в ознайомчу тижневу поїздку, з 22 по 28 березня, до Польщі, яка організована та профінансована Фондом розвитку інформаційного суспільства Польщі. Крім української делегації, в цій поїздці була делегація з Грузії – 4 бібліотекарі, та 2 бібліотекарі з Молдови.
Бібліотекарі центральної бібліотеки Галина Грицило та Ірина Цимбаляк перемогли у конкурсі заявок організованому Міжнародним благодійним фондом «Академії української преси» за підтримки програми «Бібліоміст» та 27-28 березня навчалися у м. Львові на тренінгах «Практична медіаграмотність».
Всі ці запрошення та перемоги є свідченням того, що в бібліотеках Трускавця працюють висококваліфіковані працівники, яких запрошують на різноманітні семінари, конференції та ознайомчі, навчальні поїздки.

Віра Савка, директор Трускавецької МЦБС

Немає коментарів:

Дописати коментар