неділя, 30 червня 2024 р.

ПАЛІТРА УКРАЇНСЬКОЇ ЖІНОЧОЇ ПРОЗИ


Українські письменниці – це особливий колорит української літератури. Ніякий інший народ не мав і не має стільки жінок-письменниць, як Україна. Це і М.Вовчок, О.Кобилянська, О.Пчілка, Л.Українка, Н.Кобринська. Всі вони творили нашу давню літературну історію.

Більшу частину читачів бібліотек в Україні сьогодні становлять жінки, які хочуть читати про те, що їх найбільше хвилює і що їм до душі. У центральній бібліотеці розгорнута книжкова виставка «Палітра української жіночої прози». Серед авторів, представлених на виставці, книги “живих класиків” – М.Матіос, О.Забужко, також особливо цікавими є твори І.Карпи, Є.Кононенко, Н.Сняданко, Г.Пагутяк, Т.Малярчук в яких порушуються найбільш гостросюжетні пункти української історії, а ще – просто яскраві, захоплюючі твори, калейдоскоп ситуацій і подій – реальних, а часом і містичних.

Твори українських письменниць різні за сюжетами, жанрами, глибиною розкриття життєвих історій, але всіх їх об’єднує доля жінки. Бібліотека запрошує ознайомитися з виставкою та обрати для себе нову книжку сучасної української авторки. Сподіваємося, що для читачів наша виставка стане чудовим путівником у морі жіночої літератури та творів про визначних жінок.

Бібліотекар відділу обслуговування користувачів О. Зикіна.


 

Немає коментарів:

Дописати коментар