понеділок, 28 березня 2022 р.

СТРІТЕНСЬКА СВІЧКА


    Стрітення Господнє – важливе християнське свято, яке символізує зустріч Бога з людством. Відзначається щорічно 15 лютого. Цей день відноситься до дводесятих свят - тих, які присвячені Христу і подіям з його життя. Назва свята перекладається як "зустріч", оскільки в цей день зустрічаються Старий і Новий заповіти. У народі 15 лютого пов'язують із зустріччю зими і весни. В цей день святять також воду і свічки.
    Напередодні свята в міській бібліотеці для дітей пройшов майстер-клас з виготовлення Стрітенських свічок. Провела його художниця Оксана Яців (Копчак) з користувачами нашої бібліотеки та їхніми батьками.
    Вона навчила учасників оформляти та прикрашати Стрітенські свічки. Дітям розповіли про релігійне значення цього свята для християн, традиції, звичаї та обряди Стрітення. Світло свічок - це гарний символ правдивого Божого світла, що ним є сам Господь. Стрітенська свічка з вірою та молитвою є оберегом сімейної злагоди.
    Свічки, які зроблені власноруч дуже цінуються. Вони мають лікувальну силу, а також здатні оберігати будинок від бурі, посіви – від граду і буйного вітру, а людину – від удару блискавки, пристріту і хвороб протягом року.

Немає коментарів:

Дописати коментар