понеділок, 28 березня 2022 р.

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ДАРУВАННЯ КНИГ

    14 лютого – Міжнародний день дарування книг. Започаткувала цей День засновниця сайту дитячої книги американка Еммі Бродмур. Якось один із її трьох синів здивувався, чому в календарі немає дня, призначеного для дарування книжок один одному. Так завдяки дитячій цікавості зародилася ініціатива.

    Адже книга – один із найцінніших винаходів людства, вона сіє правду, добро, любов; вона дасть нам відповіді на всі запитання і гарну пораду; навчить жити, любити і працювати заради щастя народу, заради самих себе і своїх рідних. Недарма в народі кажуть: «Хто багато читає, той багато знає». Частіше заглядайте до скарбниці духовності — книг, з яких б'є невичерпне джерело мудрості.
    Ця гарна ідея не закінчується одним днем. Вона постійно впроваджується в життя в нашій бібліотеці. Завдяки користувачів Андрія Рентюка, Валерія Гмизи, Ніни Іваницької (Сиченко), а також авторів книг Соломії Караєвої та Олега Майбороди фонд бібліотеки поповнився навачально-виховною та художньою літературою.
    Висловлюємо щиру вдячність усім, хто в різні роки долучався до благородної справи – дарування книжок, а також звертаємось до всіх охочих з проханням долучитися до акції. Якщо ви маєте вдома книги, які вже прочитали, або маєте можливість придбати нову книгу, журнал, довідник – подаруйте їх бібліотеці для дітей!
    Передати книгу в дар бібліотеці – значить подарувати їй життя і принести користь багатьом читачам на довгі роки.

Немає коментарів:

Дописати коментар