вівторок, 30 листопада 2021 р.

ПОДОРОЖ КРАЇНОЮ ТОЛЕРАНТНОСТІ


Міжнаро́дний день толера́нтності — свято, яке відзначається
16 листопада в усьому світі. Його запровадили у 1995 році за рішенням ЮНЕСКО. Саме цього дня ухвалили Декларацію принципів терпимості. У ній йдеться про рівність усіх людей, незалежно від їхнього віросповідання, етносу або кольору шкіри. Ці принципи закріпили у Загальній декларації прав людини.
Толерантність – це повага до людської індивідуальності, визнання основоположних прав і свобод людини та громадянина, прийняття та правильне розуміння різноманіття культур та форм самовираження.
Закликаємо бути толерантними, з розумінням та повагою ставитись один до одного, не посягати на права і свободу, честь і гідність інших людей.
Гарбуз Світлана. Правила поведінки для вихованих дітей. – К.: ТОВ«Видавництво Глорія», 2013. – 65 с.: іл.
На сторінках цієї чудової книжки дитячий поет Світлана Гарбуз знайомить малюків з основами безпеки та етикету. У віршованій, веселій формі діти дізнаються, як слід поводитися вдома, в дитячому садку, школі і в гостях. Ця яскрава, кольорова книжечка кожному малюку допоможе стати хорошим другом, зразковим учнем, вихованою та ввічливою людиною.
Етикет від А до Я. /авт.-упорряд. Н. В. Чудакова; Іл. В.Л. Гальдяєва. – К.: Школа, 2000. – 111 с.: іл.
Книжка знайомить великих і маленьких читачів з абетковими істинами: як поводитися в автобусі і в театрі, що таке панібратство, що таке охайність, чим ввічливість відрізняється від тактовності. Вишукані й дотепні замальовки допоможуть нам усім по-новому поглянути на себе й на людей, що нас оточують.
Малахов Віктор. Етика: Курс лекцій: навч. Посібник. – 4-те вид.– К.: Либідь, 2002. – 384 с.
У посібнику розглядається мораль як суспільне явище, як феномен культури та як форма світовідношення; висвітлюється моральна проблематика людської свідомості, діяльності й спілкування. Розкриваються внутрішні, екзистенційні аспекти моральності, питання добра і зла, відповідальності, сенсу життя, щастя, справедливості, любові.
Мовчун Антоніна, Мовчун Леся. Абетка моральності: Що в характері твоїм? / А.І. Мовчун, Л.В. Мовчун К.: Навч. книга, 2004. – 271 с.
Ця книга призначена для виховної роботи з учнями. Допоможе вчителеві інтегрувати вивчення мови із формуванням людської особистості.
Петруля Павло Вікторович. Правила поведінки для вихованих дітей / Павло Вікторович Петруля : худож. А.Гарбуз. – Харків: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2015. – 128 с.: кольор. Іл.
    Ця чудово ілюстрована книжка допоможе дітям ознайомитись із правилами етикету. Малюки дізнаються, як поводитися у театрі й у музеї, у гостях і вдома, у міському транспорті, на вулиці, та звичайно, у школі.
  Цікаві й повчальні історії із життя юних школярів підкажуть дитині, як треба чинити в різноманітних ситуаціях, а як вести себе не слід, пробудять у неї бажання бути ввічливою, уважною та чуйною до оточуючих людей.

Немає коментарів:

Дописати коментар