вівторок, 23 квітня 2019 р.

ПРАВОМІРНА ПОВЕДІНКА


17 квітня 2019 року в Трускавецькій дитячій бібліотеці відбувся цікавий захід, який провела для діток головний спеціаліст відділу «Трускавецьке бюро правової допомоги» Стрийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Габрівська Софія. Варто зазначити, що в рамках договору про співпрацю, який укладений між Стрийським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Трускавецькою міською централізованою бібліотечною системою, на базі Трускавецької дитячої бібліотеки успішно  функціонує «Правова школа».
Цього разу учасниками правової школи стали учні 5 класу. Фахівець бюро провела захід на тему «Основи правомірної поведінки». Основною метою було донести до дітей основні складові правомірної поведінки. Використовуючи елементи вікторини та гри Габрівська Софія спільно з дітьми намагалися встановити які ж основні причини вчинення правопорушень неповнолітніми. Спільними зусиллями вдалось виокремити наступні:
-незнання інформації
-невміння володіти своїми емоціями.
Наступна частина зустрічі була присвячена тому, як можна уникнути цього.  На завершення зустрічі з метою закріплення матеріалу фахівець бюро провела правову ігротеку.
Всі діти брали активну участь в обговоренні, ділились власним досвідом, моделювали ситуації, знаходили шляхи виходу із ситуацій, в які потрапляли вигадані герої. Школярі з особливим задоволенням брали участь в правовій ігротеці




Немає коментарів:

Дописати коментар