пʼятницю, 22 лютого 2019 р.

У НАШІЙ ПАМ’ЯТІ ВОНИ НАЗАВЖДИ ЗАЛИШИЛИСЬ


Спасибі вам усім звитяжні браття,
Низький уклін від серця до землі,
Ви розпалили не на вулиці багаття,
А в серці кожного жагу до боротьби.

В міській бібліотеці для дітей зібрались учні 6-А та 9-А класів СЗШ №3 (класні керівники Леся Павелкевич та Ілона Пархоменко), щоб в скорботі схилити низько голови перед славними синами і доньками, які в розквіті сил віддали свою молодість, і, найдорожче, життя. Яких було вбито у мирний час ХХІ століття у боротьбі за волю і кращу долю України.
Ведучі Ярина Пасемко, Андрій Петранич, Артем Полюга розповіли про героїв Небесної Сотні, а також про трускавчанина Андрія Шіхта, старшого лейтенанта збройних сил України, який за честь і достоїнство свого народу трагічно загинув під час виконання бойового завдання під Маріуполем.
З тривогою та болем у серці Юля Федитник зачитала власний вірш Війна,а Владислав Шукель власний твір Україна. Зі сльозами на очах всі присутні послухали вірші про наших героїв, які зачитали: Віра Веселовська, Владислава Крейз, Ярина Пасемко, Андрій Тачівка, а також  переглянули відеоматеріали “На варті неба”, “Реквієм за Небесною Сотнею” про події, які відбувалися на Майдані. У виконанні Христини Боднар прозвучала пісня Небесна Сотня.
Хвилиною мовчання діти вшанували героїв Майдану, героїв АТО, які померли за світле майбутнє України та мирних жителів, які полягли в неоголошеній війні на Сході України.
Під мелодію гімну Небесної сотні “Пливе кача”  запалили свічку в пам’ять про тих, хто заради справедливості жертвував собою.
Годину мужності підготувала і провела бібліотекар читального залу Леся Цісінська.





Немає коментарів:

Дописати коментар