неділя, 18 березня 2018 р.

ГЕНІЙ СЛОВА І ПЕНЗЛЯ


Маестро слова, пензля і печалі,
Митець пера, палітри і пророцтв,
Співець не золотої пасторалі,
А правди із незвіданих висот.
Чи мислима українська культура без славетного імені Т.Г. Шевченка? Чи мислима світова культура без цього видатного українського сина і поета? Важко знайти українця,який би не знав хоча б кількох шевченкових рядків.
З метою вшанування пам’яті українського поета, письменника, художника та політичного діяча Т. Г. Шевченка в центральній міській бібліотеці відбулася поетична композиція «Геній слова і пензля». Працівники бібліотеки і творчі люди міста несли палке Тарасове слово та музичні твори, покладені на його вірші.
Під час композиції демонструвались репродукції картин Шевченка, здійснилась відеоподорож картинною галереєю Шевченка – художника. Присутніх зацікавила література про його високі мистецькі зразки. Бажаючі приєдналися до читання творів і насолоджувались щирим словом, піснею та класикою видатних композиторів світу, які шанував і полюбляв слухати наш геніальний український поет. В заході взяли активну участь члени міської асоціації інвалідів. Свою поезію присвячену Т. Г. Шевченку прочитала учениця 8-го класу ЗОСШ №1 Христина Ліхоцька.
Гордо лине в маси «Заповіт», Кобзареве серце із людьми говорить, його твори актуальні для сьогодення, його мудрість вела людей на Майдані. Наше завдання виконати заповіти Кобзаря, які він нам залишив у своїх безсмертних шедеврах.
Підготувала провідний бібліотекар Ореста Касперська








Немає коментарів:

Дописати коментар