середа, 21 березня 2018 р.

УЧИТЕЛЬ З ВЕЛИКОЇ ЛІТЕРИ


Вже стало доброю традицією проводити у березні День голосного читання. Цьогоріч він присвячений творчості Василя Сухомлинського. 2018 рік – ювілейний для видатного педагога ХХ століття, адже виповнюється 100 років від дня його народження.
В його книгах містяться мудрі і повчальні казки, оповідання, притчі, новели, написані для дітей і дорослих. Кожна казка, кожне оповідання розповідають читачам про неповторну красу природи, магічну силу доброти і чуйності у взаєминах між людьми, пробуджують бажання захистити слабшого, допомогти старшим, відповідати за свої вчинки.
В бібліотеці для дітей проведено День голосного читання з учнями 3-А класу НВК СЗШ №2-гімназії. Бібліотекар Віра Лучковська наголосила, що твори Василя Сухомлинського треба читати повільно, аби добре зрозуміти, що саме хотів сказати автор у кожному оповіданні. Адже кожне з них навчить вас чогось, дасть пораду, а іноді змусить замислитися: а як би ви вчинили на місці героїв?
У читанні творів взяли участь бібліотекарі, завідувач бібліотекою-філією №2 Лідія Стецик, вчитель початкових класів Галина Возняк, вчитель англійської мови Галина Тріщук, мама Катерина Шафран, та діти, які були дуже активними і з задоволенням читали вголос.
Читачі-діти зустрілись з казковими героями Василя Сухомлинського читаючи казки “Лисиця й миша”, “Як їжачиха приголубила своїх дітей”, Лисиця та Їжак“ та багато інших в дійових особах.
Їм дуже сподобалось бути акторами лялькового театру.







Немає коментарів:

Дописати коментар