неділя, 12 березня 2017 р.

ТИ ЖИВИЙ, НЕЗАБУТНІЙ ТАРАСЕ.

9 березня минає 203 роки від дня народження Т.Г.Шевченка – письменника, поета, мислителя, філософа, художника, славного сина українського народу. Але й сьогодні його слово живе між нами. Шевченко – це наша душа, наша мудрість, наша сила.
Шевченко вийшов з народу, жив народом, і не тільки думкою, а й всім своїм життям був із ним міцно і кровно зв’язаний.
В святково прибраному актовому залі СЗШ №3 зібрались учні молодших класів з своїми вчителями , батьками, бабусями і дідусями на свято  “Ти живий, незабутній Тарасе”, щоб перегорнути сторінки творчості та вшанувати пам’ять  сина українського народу  Тараса Шевченка.
Підготовили  свято для своїх ровесників учні 2-А класу, класовод Марія Дуб. Своєю цікавою розповіддю про поета вона зацікавила всіх присутніх в залі. З уст учасників звучали зворушливі поезії Шевченка “Мені тринадцятий минало”, І виріс я на чужині,  “І золотої й дорогої”.  Учень
4 -А класу, Владислав Шукель, зачитав власну поезію. Ансамбль сопілкарів “Дударик” піснями  “Садок вишневий коло хати,  “Реве та стогне Дніпр широкий”, “Заповіт” , на слова славного поета, під музичний супровід Лесі Цісінської зачарував весь зал. Соломія Савчак заспівала пісню “Зоре моя вечірняя”,  під музичний  супровід музичного керівника  Іванни  Василівни.

Тож нехай  “Заповіт”  Великого Кобзаря стане заповітом для нас у справі збереження мови народу, звичаїв, пісень. Нехай вогонь його душі запалить у наших серцях  іскру Віри, Надії, Любові до рідної землі, свого народу.



Немає коментарів:

Дописати коментар