неділя, 12 березня 2017 р.

ДОБРЕ ТА ЩИРЕ ТАРАСОВЕ СЛОВО

Щовесни, коли тануть сніги
І на рясі засяє веселка,
Повні сил і живої снаги
Ми вшановуємо пам’ять  Шевченка.
В історії залишаються імена, які з гордістю вимовляє, пам’ятає і шанує все людство. До них належить й ім’я великого українського поета Т.Г.Шевченка. Весь свій могутній талант він присвятив служінню народові. “Історія мого життя, – писав поет, – становить частину історії моєї Батьківщини”.
В міській бібліотеці для дітей зібрались учні 5-В, 7-В класів СЗШ №2-гімназії, та 6-А класу СЗШ №3 з своїми вчителями та бібліотекарями на літературно-поетичну вікторину до дня народження Т.Г.Шевченка.
Леся Цісінська, бібліотекар бібліотеки для дітей, зацікавила всіх присутніх своєю розповіддю про життєвий та творчий шлях поета. З уст дітей звучали зворушливо поезії Шевченка.
З учнями  проведена конкурс-розминка  “Швидко і влучно”  по біографії  Т.Шевченка, конкурс розумників  “Чи знаю я твори Т.Шевченка?, вікторина “Ввисловлювання відомих людей про Шевченка і його “Кобзар”?, головоломки  “Ходом шахового коня”,  “Відгадай з якого твору цей куплет”.
На всі поставлені питання діти старались змістовно і правильно відповідати.
Сьогодні до нього, нашого Пророка, звертаємо свої погляди. З його ідеалами, помислами звіряємо свої кроки в утвердженні української держави.
Віримо, що здійсняться пророчі Тарасові слова:
І на оновленій землі
Врага не буде супостата,
А буде син, і буде мати,
І будуть люди на землі.







Немає коментарів:

Дописати коментар