четвер, 7 липня 2016 р.

НІЧ, КОЛИ ПАПОРОТЬ ЦВІТЕ.


7 липня відзначається свято Івана Купала, одне із найдавніших і найбільш улюблених в народі. Це час найкоротших ночей і найдовших днів, коли життєві сили природи досягають свого апогею, а, за народними повірями, трави і квіти набирають найбільшої сили. У цей день Іоанн Хреститель освятив воду та прогнав злі сили.
Свято Івана Купала – найпоетичніший витвір душі українського народу. Знання рідного краю, його історії і культури духовно збагачує людину, виховує повагу до традицій народу.
Сильні грозові дощі завадили бібліотекарям бібліотеки для дітей провести  це свято на лісовій галявині. Назбиравши польових квітів, ми провели його в бібліотеці.
Бібліотекар Наталія Іваночко розповіла присутнім легенди про свято Купала, про вогненну квітку папороті. Ознайомили  дітей з головними атрибутами цього дня  Купалом і Мареною.
З яким захопленням дівчатка плели віночки, співали купальські пісні, водили хороводи під музичний супровід бібліотекаря Лесі Цісінської.
Діти розповіли свої легенди про свято, які вони знають від своїх батьків, бабусь і дідусів. Всім було цікаво, радісно  й весело.
Активну участь у святі взяв Сергій Тернов із Запоріжжя з своєю мамою, які оздоровлюються цілющою Нафтусею в нашому місті.
На завершенні свята дітей почастували солодощами.
Купальські дійства в Україні – це магія рідної землі, це бальзам для душі, який надає сили і наснаги і в наші дні. 
Тож збирайся, народ, в наш купальський хоровод, щоб всім нам разом сил набратися, погуляти та посміятися.
 
 








Завідувач бібліотекою для дітей Зіновія Мазур








Немає коментарів:

Дописати коментар