понеділок, 30 березня 2015 р.

ТИЖДЕНЬ ДИТЯЧОГО ЧИТАННЯ.


           Щорічно, в березні місяці, в Україні проходить тиждень дитячого читання, заснований з 1993 року.
Книга прочитана в дитинстві залишається у памяті на все життя. Тому ми ніколи не забуваємо про неї і розпочали тиждень в бібліотеці для дітей
 традиційним святом книги “Книга – добра чарівниця, відкриває таємниці” з учнями 5–Б класу (класний керівник Світлана Мегас) та 6-Б класу (класний керівник Валентина Салань) ЗСШ №3.
Бібілотекар Леся Цісінська розповіла присутнім про походження книги, також на прикладах біографій Л.Українки, І.Франка, Т.Шевченка ознайомила якого великого значення вони надавали читанню книги в дитячі та юнацькі роки.
Діти розповідали вірші, називали прислів’я та висловлювання про книгу, нагадали правила поводження з книгою. Виконали ряд пісень під музичний супровід Лесі Цісінської.
З учнями проведено конкурс – розминку “Відповідаємо всі дружно” та вікторину “Хто багато читає, той багато знає”.
Несподіванкою і приємним сюрпризом свята були  Книжка та Королева книг, з якими всі присутні помандрували у чудовий світ найулюбленіших книжок.
На завершення свята юні артисти  лялькового театру Трускавочка  показали виставу Звірі лікують книгу.
Закінчилось наше свято, та не закінчилася дружба з книгою. Хай книги входять у кожен дім. І тоді весь розум, мудрість і  людська доброта перейдуть до нас через книги.
Цікаво і змістовно пройшла бесіда за круглим столом Що важливіше в житті сучасної дитини: книга чи компютер?” з учнями старших класів. Бібліотекар Наталія Гнат розповіла, яке значення в житті людини має книга та компютер.
Книжка і комп’ютер між собою дуже пов’язані, оскільки перші згадки про чудо-пристрій з’явилися саме в книжках, і сьогодні всі книжки друкують і видають за допомогою цієї диво-машини.
Діти поділились своїми думками і баченнями, які мають для них книга і комп’ютер. Також жваво із задоволенням відповідали на запитання вікторини.
Бібліотека – це той храм, де завжди народжується і зберігається духовність. Насолоджуйтесь читанням, поринаючи у світ знань і фантазій. Книги творять людину, навчаючи її мудрості й доброти.

Завідувач бібліотекою для дітей Зіновія Мазур.



 




Немає коментарів:

Дописати коментар