середа, 9 березня 2016 р.

Ти живий, незабутній Тарасе

                                       …Свою Україну любіть,
                                       Любіть її… Во время люте,
                                       В останню тяжкую минуту
                                       За неї Господа моліть.
                                                                     Т.Шевченко
 
          У цих словах нашого незабутнього Кобзаря – весь зміст його нелегкого, але яскравого життя. Любити свою Україну, свій народ, всім своїм життям приносити користь людям – такий приклад залишив Тарас Шевченко всім наступним поколінням українців. Та й не тільки українців. Я вперше зрозумів з його слів, як треба любити Батьківщину і свій народ
ці слова належать видатному грузинському поету Акакію Церетелі.
          Багато є в світі прекрасних поетів, кожний народ має своїх співців. Але тільки Тарас Шевченко здобув таке всенародне визнання. З давніх-давен в українських оселях під заквітчаними рушниками поряд з іконами  можна було побачити портрет батька Тараса, а на столі – Кобзар.
          До “шевченківських” днів учнями 1- А класу (класовод Марія Дуб) СЗШ №3  спільно з бібліотекарями міської бібліотеки для дітей проведено літературно-музичне свято.
          Марія Михайлівна розповіла про життєвий і творчий шлях поета.
З уст дітей звучали зворушливі поезії Т.Шевченка,  а також  учні виконали ряд пісень поета під музичний супровід Лесі Цісінської та вчителя музики Іванни Родіонової. Затамувавши подих, всі присутні слухали пісню “Дякуємо тобі матусю Україно”, яку заспівала Соломія Савчак.
          Тож нехай “Заповіт” великого Кобзаря стане заповітом для нас у справі збереження мови народу, звичаїв, пісень. Нехай вогонь його душі запалить у наших серцях іскру Віри, Надії, Любові до рідної землі, свого народу.
Сьогодні до нього, нашого Пророка звертаємо свої погляди. З його ідеалами, помислами звіряємо свої кроки в утвердженні української держави. Віримо, що здійсняться пророчі Тарасові слова:
                    І на оновленій землі
                    Врага не буде, супостата,
                    А буде син, і буде мати,
                    І будуть люди на землі.







Немає коментарів:

Дописати коментар