Святкування
Великодня має в Україні надзвичайно багату та своєрідну традицію. Особливого
значення набуває у свята стіл, бо їжа часто є обрядовим атрибутом свята. А який
Великдень без кошика зі свяченим! Його, звісно ж, а також інші смаколики
готують у передвеликодній період. Як і купу інших знакових речей: писанок,
вишитого одягу, прикрас для дому тощо, бо усе має тішити око, вухо, смак людини
і творити отой неповторний дух Празника празників.
І тут першим
помічником, окрім, звичайно, наших бабусь, стане ця книжка.
Вербенець
О., Манько В. Великодній кошик. Обряди і страви Великодніх свят.- Львів:
Свічадо, 2013.- 248с.
Відомі
авторки популярної книжки «Обряди і страви Святого вечора», Ольга Вербенець і
Віра Манько, пропонують свою нову книжку – «Великодній кошик». Вони поділяться
з читачем секретами приготування обрядових великодніх страв, що виробилися
впродовж століть. Крок за кроком розкажуть про певну культуру харчування в цей
час, звичаї, яких дотримувалися наші предки. Ви дізнаєтеся про головні атрибути
Великодня, як їх виготовляли, зануритеся в атмосферу свята, у барвисту карусель
життя.
Святкуючи
по-українськи, ми продовжуємо життя унікальної автентичної культури, носіями
якої всі ми потенційно є, бо Український Великдень житиме тільки з нами і
завдяки нам.
Книжка стане
у пригоді не лише молодим жінкам, досвідчені господині теж знайдуть у ній
чимало цікавих «родзинок» та невідомих варіантів знаних їм рецептів. Вона з успіхом
може бути візитною карткою української культури.
Бібліотека-філія
№ 1, що на вулиці Бориславській 36, чекає Вас щоденно, крім п’ятниці та неділі,
з десятої до сьомої. А також, запрошує у середу 25 березня на Великодній
вернісаж «Писанковий дивосвіт».
Немає коментарів:
Дописати коментар