суботу, 2 березня 2024 р.

ДІАЛОГОВА ЗУСТРІЧ ЖІНОЧОГО ПРОСТОРУ


Восьме березня — одне з тих свят, навколо якого не перший рік дискутують із пропозицією скасувати, або хоча б зробити звичайним робочим днем. Але який сенс варто вкладати в це свято? Чи потрібні сучасним жінкам традиційні концерти на їх честь та чергові тюльпани саме в цей день?

Ці та інші питання сьогодні обговорювались під час діалоговій зустрічі жіночіх просторів на тему «8 березня: святкуємо чи відзначаємо?». В заході взяли участь близько 100 учасниць та учасників із різних куточків України, серед яких були громадські діячки, гендерні експертки, блогери та представниці студентської спільноти. В рамках заходу учасниці пригадали видатних українських жінок, які зробили і роблять неоцінений внесок в розбудову нашої держави, обговорили трансформацію свята боротьби жінок за свої права в свято «весни та жіночої краси» та поділились ідеями щодо альтернативних способів відзначення Дня прав жінок і міжнародного миру.

Діалогові заходи впроваджуються в рамках проєкту "Жінка для жінки: підтримка лідерства ВПО та посилення впливу на прийняття рішень"

за технічної підтримки UN Women Ukraine / ООН Жінки в Україні та за фінансування Жіночого фонду миру та гуманітарної допомоги ООН (WPHF) Women's Peace & Humanitarian Fund, гнучкого і оперативного інструменту фінансування, що підтримує якісні заходи для підвищення спроможності місцевих жінок у запобіганні конфліктам, реагуванні на кризи та надзвичайні ситуації та використання ключових можливостей миробудівництва.

WPHF надає термінове фінансування місцевим жіночим організаціям громадянського суспільства (ОГС) в Україні. За технічної підтримки структури ООН Жінки WPHF фінансує жіночі організації та очолювані жінками ОГС для підтримки їх важливої на передовій діяльності, надання термінової гуманітарної допомоги жінкам-біженкам та внутрішньо переміщеним особам (ВПО), а також для захисту жінок та дівчат від сексуального та гендерного зумовленого насильства.


 

Немає коментарів:

Дописати коментар