понеділок, 18 березня 2024 р.

«ПРО ЖІНОК, ПРО МИР, ПРО МАЙБУТНЄ»


“Про жінок, про мир, про майбутнє” - назва діалогу, який відбувся 12 березня в форматі телемосту між Жіночими просторами для діалогу, які створені і працюють в рамках проєкту “Жінка для жінки: підтримка лідерства ВПО та посилення впливу на прийняття рішень”.

Даний діалог був завершальним заходом адвокаційної кампанії «Мирний діалог». Учасниці обговорювали внесок жінок у розвиток міжнародного миру та ініціативу ООН-Жінки “Розраховуйте на неї: інвестуйте в жінок. Прискорюйте прогрес”.

Жіночі простори для діалогу створені і працюють як підтримуюче середовище, де голоси жінок важливими, а досвід та ідеї жінок враховуються. Завдяки участі у діалогах жінки можуть розвивати свій потенціал та долучатися до спільних ініціатив та проектів. Тому учасниці долучились до міжнародної кампанії #InspireInclusion, яка підкреслює вирішальну роль інклюзії в досягненні гендерної рівності та закликає до дій, спрямованих на подолання бар’єрів, боротьбу зі стереотипами та створення середовища, у якому всіх жінок цінуватимуть і поважатимуть.

На завершення заходу учасниці об’єднались для спільного фото з позою #InspireInclusion, щоб продемонструвати солідарність з іншими жінками.

Діалогові заходи впроваджуються в рамках проєкту "Жінка для жінки: підтримка лідерства ВПО та посилення впливу на прийняття рішень" за технічної підтримки UN Women Ukraine / ООН Жінки в Україні та за фінансування Жіночого фонду миру та гуманітарної допомоги ООН (WPHF) Women's Peace & Humanitarian Fund, гнучкого і оперативного інструменту фінансування, що підтримує якісні заходи для підвищення спроможності місцевих жінок у запобіганні конфліктам, реагуванні на кризи та надзвичайні ситуації та використання ключових можливостей миробудівництва. WPHF надає термінове фінансування місцевим жіночим організаціям громадянського суспільства (ОГС) в Україні. За технічної підтримки структури ООН Жінки WPHF фінансує жіночі організації та очолювані жінками ОГС для підтримки їх важливої на передовій діяльності, надання термінової гуманітарної допомоги жінкам-біженкам та внутрішньо переміщеним особам (ВПО), а також для захисту жінок та дівчат від сексуального та гендерного зумовленого насильства.

#wphfund #UNSCR1325 #InvestinWomen #WomenRespond2Crises

 

Немає коментарів:

Дописати коментар