четвер, 9 лютого 2023 р.

ГАЛЕРЕЯ ОДНОГО ПИСЬМЕННИКА "ВЕЛИКИЙ МРІЙНИК"


8 лютого виповнюється 195 років від дня народження Жуля Верна – видатного французького письменника, класика науково-фантастичної та пригодницької літератури. До цієї дати у центральній міській бібліотеці, 7 лютого була оформлена галерея одного письменника «Великий мрійник». Не можна представити собі класичну літературу без імені Жуля Верна. У своїх романах він звертався переважно до молоді та людей майбутнього. Герої творів Жуля Верна – мандрівники, вчені, винахідники, дослідники – завжди розумні, вольові, шляхетні й людяні. Вони не знають, що таке вагання, суперечності, сумніви. Обравши мету, вони йдуть до неї, долаючи всі труднощі й небезпеки.

Творча спадщина письменника величезна. Його книги складають бібліотеку в 115 томів. Твором «П’ять тижнів на повітряній кулі» він поклав початок величезній серії науково-фантастичних і пригодницьких романів – всього 63 книги. Крім романів, Жуль Верн написав десять наукових досліджень з географії, найзначніше з них - тритомна «Історія великих подорожей».

Бібліотекар обслуговування юнацтва О.Пфайфер ознайомила присутніх з творчістю великого письменника. Читаючи твори очима підлітка ХХІ століття, можна довідатись багато цікавого й пізнавального про світ, який був сто – сто п’ятдесят років тому.

ЮНІ ДРУЗІ! Тож, якщо у майбутньому, ви обираєте для себе шлях успіху та перемог, ці книги - саме для вас! ЧИТАЙ! ПРАГНИ! ПЕРЕМАГАЙ! Запрошуємо всіх поринути в прекрасний світ подорожей та пригод!

Підготувала провідний бібліотекар обслуговування юнацтва О. Пфайфер



 

Немає коментарів:

Дописати коментар