вівторок, 21 лютого 2023 р.

НЕБЕСНА СОТНЯ ВОЇНІВ МАЙДАНУ


20 лютого в Україні вшановують День пам'яті Героїв Небесної Сотні. Саме цього дня у центрі столиці, на Майдані Незалежності, загинуло найбільше активістів Революції Гідності. Вони стали першими Героями, які виборюючи свободу, ціною власного життя відстояли майбутнє нашої держави.

Указом президента України Петра Порошенка від 11 лютого 2015 року «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні» дату 20 лютого було встановлено як День Героїв Небесної Сотні.

Боротьба за європейське майбутнє в Україні триває вже 9 років. Сьогодні ми бачимо справжню ціну свободи та незалежності, коли тисячі наших військових боронять державу від російського окупанта.

Захищаючи Україну зараз, ми памʼятаємо, що наша міцність і сила духу базуються на міцності й силі багатьох українців, які не здавалися, які мріяли та діяли заради того, щоб Україна жила. Самостійна, вільна і сильна Україна, європейська і демократична, незалежна і цілісна.

І жодного сумніву немає, що ми захистимо все це, що ми реалізуємо мрію українських героїв.

В бібліотеці для дітей бібліотекар Наталія Кирилів з користувачами бібліотеки провела годину мужності «Небесна Сотня воїнів Майдану». Діти переглянули літературу книжкової виставки-спомин «Вічна пам’ять загиблим на Майдані»

Світла памʼять усім, хто віддав своє життя за Україну й українців! Вічна шана Героям Небесної Сотні!





 

Немає коментарів:

Дописати коментар