вівторок, 31 січня 2023 р.

ЯНГОЛИ ВІЩУЮТЬ БЛАГОДАТЬ ...

 

І знов Різдво … Багато століть тому у небесах спалахнула Вифлеємська зоря, що віщувала прихід у світ любові, чистоти, віри й надії. І знов Різдво ! Одне з найсвітліших та найкрасивіших християнських свят, яке приходить у світлі зірок, у сяйві свічок та в супроводі щирої колядки. Різдво прийшло і у Трускавецьку центральну бібліотеку. А саме 13 січня відбулась ретро – сторінка « Янголи віщують благодать …» Бібліотекарі підготували яскраву програму різдвяного свята, привітали гостей вінчуваннями. Присутні ділилися спогадами про святкування в колі родини, із задоволенням приймали участь у виконанні спільної різдвяної коляди. Прозвучали колядки : « Нова радість стала», « По всьому світу сталась новина» , « Бог Предвічний народився», « Добрий вечір тобі, пане господарю». Ансамбль «Калинонька» дарував присутнім різдвяні колядки, а пані Юлія Олексин виконала старовинну колядку «Старий Новий рік « та привітвла всіх з різдвяними святами.

Згадали про тих, хто зустрічає Першу зорю у холодних окопах, і бажали, щоб на українську землю прийшла перемога! Тож віримо, що з Господньою допомогою наші Герої очистять українську землю від ворога.

Уявити різдвяне святкування без пампушків неможливо, тож було приємно бібліотекарям обдарувати пампушками гостей за їхні гарні колядки та віншування.

По всій Україні пісня гомоніє

Христос народився, весь нарід радіє.

І вся Україна Христа прославляє

Слава Україні ! Христос ся рождає!

Підготувала провідний бібліотекар читальної зали Ореста Касперська.



 

Немає коментарів:

Дописати коментар