четвер, 4 лютого 2021 р.

АМАДЕЙ МОЦАРТ

Вся світова мистецька спільнота відзначає 265 – річчя з дня народження неперевершеного австрійського композитора Вольфганга Амадея Моцарта. До цієї знаменної події центральна міська бібліотека 28 січня провела арт – годину «Амадей Моцарт».

Моцарт є одним з найвідоміших композиторів в цілому світі. Національна гордість Австрії. Незважаючи на коротке життя / 35 років/ музикант залишив колосальну спадщину – понад 600 творів, багато з яких визнані шедеврами. Його симфонії, квартети, сонети, опери / особливо знаменитий «Реквієм» і досі глибоко впливають на слухачів. Провідний бібліотекар читальної зали Ореста Касперська відтворила славетну сторінку музичного минулого неповторного і геніального Моцарта, а також розповіла цікаву історію створення всесвітньо – відомої заупокійної меси – однієї з найбільших, таємничих, трагічних свідчень в біографії Моцарта.

Книжкова виставка «Музикант – віртуоз» допомогла поринути у дивовижне життя та неймовірно цікавий творчий шлях маестро. Особливим акцентом заходу фрагмент із опери « Весілля Фігаро» під керівництвом Андре Ріє, нідерландського диригента і скрипаля, прозвучав « Турецький марш» Моцарта.

Самотнім пішов з життя композитор Моцарт, справжнім сенсом існування якого була Музика… До сих пір в людських серцях пам’ять про нього зберігає відбиток Божественного таланту.

Підготувала провідний бібліотекар читальної зали Ореста Касперська.





Немає коментарів:

Дописати коментар