субота, 19 грудня 2020 р.

МОЛОДЬ КРОКУЄ У МАЙБУТНЄ: МОРАЛЬ, ПРАВО.

 

Порушувати закон – це все одно, що рубати гілку, на якій сидимо.

В.Сухомлинський

Людина, її права і свободи проголошені стратегічним конституційним пріоритетом Української держави. Захищаючи права дітей, дорослі захищають своє майбутнє. Права дитини визначено у Конституції України – Основному Законі нашої держави, а також Конвенцією ООН про права дитини.

У бібліотеці для дітей з учнями 7-Б класу СЗШ №3 (класний керівник Лариса Босак) проведено інформаційно-правове шоу «Молодь крокує у майбутнє: мораль, право». Бібліотекар Леся Цісінська розкрила зміст понять «права» та «обов’язки», ознайомила з документами, що захищають права дитини: Декларацією прав дитини (1959), Конвенцією ООН про права дитини (1989), Конституцією України, Законом України «Про охорону дитинства». Розповіла про ставлення до дітей в різні історичні періоди. Навела практичні приклади, про те, до чого приводить неповага до закону та про відповідальність, яка наступає для дітей згідно законодавства України .


Соломія Руда зачитала вірш Василя Симоненка «Ти знаєш, що ти –

людина?», Софія Сливка заспівала пісню «Що дитині треба» під музичний супровід Лесі Цісінської.

Масовий захід проведено у вигляді КВК. Змагались дві команди: «Агенти правди» та «Ліга справедливості». Учасники активно проявили себе відповідаючи на каверзні запитання вікторин: «Числа у правознавстві», «На терезах Феміди», «Юридичний бульвар» та багато інших. Найбільше дітей зацікавила гра-вікторина «Чи знаю я свої права?», в ході якої розглядались ситуації порушення прав казкових героїв та підтвердження їх відповідними статтями Конституції України. Переможцем стала команда «Агенти правди». Під час відповідей діти показали свою ерудицію і зацікавленість правовими питаннями.

Працівники бібліотеки у своїй діяльності спрямовують чимало зусиль на формування правової свідомості і правової культури дітей-користувачів та сприяють бібліотечними заходами розвитку соціально-правової активності особистості. Адже у повсякденному житті школярам найбільш потрібно саме знання своїх прав і обов’язків.







Немає коментарів:

Дописати коментар