вівторок, 23 червня 2020 р.

ЄРОПЕЙСЬКИЙ СОЮЗ – СІМ'Я ДЕМОКРАТИЧНИХ ЄВРОПЕЙСЬКИХ ДЕРЖАВ

Європейський Союз сьогодні – це 27 держав Європи, які об’єдналися на основі загальнолюдських і демократичних цінностей задля досягнення стабільності, миру та процвітання. ЄС є унікальним утворенням, адже залишаючись незалежними суверенними державами, його члени заснували спільні інституції задля ефективного вирішення питань, що становлять їхній спільний інтерес.
Історія створення Європейського Союзу розпочалася 9 травня 1950 року, коли міністр закордонних справ Франції Робер Шуман запропонував європейським країнам, насамперед Німеччині та Франції, об’єднати ресурси у вугледобувній і сталеливарній галузях промисловості. Це було важливим кроком до об’єднання мирних сил після Другої світової війни. З 1985 року
9 травня відзначається як День Європи.
Офіційно об’єднання, яке згодом назвали Європейським Союзом, було утворене 1957 року. 1грудня 2009 року набув чинності Лісабонський договір, що зміцнив позиції ЄС на міжнародній арені та модернізував його механізми ухвалення рішень.
17 вересня 1993 року між ЄС та Україною було підписано угоду про взаємне відкриття представництв. Невдовзі після того у Києві з’явилася дипломатична місія Євросоюзу. 27 червня 2014 року в Брюсселі Президент України Петро Порошенко та лідери держав-членів ЄС поставили свої підписи під економічною частиною Угоди про асоціацію.

Немає коментарів:

Дописати коментар