вівторок, 23 червня 2020 р.

СЯЙТЕ УСМІШКИ СОНЦЕМ ЗІГРІТІ! МИРУ І ЩАСТЯ ВСІМ ДІТЯМ НА СВІТІ!

1 червня відзначається Міжнародний день захисту дітей – прекрасне свято радості та надії. Вперше Міжнародний день захисту дітей відзначався в 1950 році в 51 кпаїні світу. ООН підтримала цю ініціативу й оголосила захист прав, життя і здоров'я дітей одним з пріоритетних напрямків своєї діяльності.
У 1991 році Україна приєдналася до Конвенції ООН про права дитини, згідно з якою кожна держава зобов’язана поважати та заохочувати право дитини на всебічну участь у культурному і творчому житті, забезпечувати їй повноцінне дозвілля й відпочинок та сприяти наданню для цього відповідних можливостей.
Кожна дитина має повне право бути захищеною, розвиватися й навчатися для кращого майбутнього. І сьогодні – це не лише веселе свято для самих дітей, а й нагадування суспільству про необхідність захищати права малечі, прагнути, щоб усі діти росли щасливими і в майбутньому стали хорошими батьками і громадянами своєї країни.
Кожного року, щоб відзначити цей святковий день, на галявині перед бібліотекою для дітей збирались усміхнені користувачі бібліотеки, життєрадісні батьки, вчителі, бібліотекарі, діти з фізично обмеженими можливостями та просто перехожі.
Діти зачитували вірші, водили хороводи, співали пісні про щасливе дитинство, на асфальті малювали малюнки.
Цього року карантині заходи завадили святкуванню свята і ми змушені відзначати День захисту дітей віртуально.


Немає коментарів:

Дописати коментар