пʼятниця, 21 вересня 2018 р.

ДОТИК ДО ДУШІ


19 вересня Трускавецька міська бібліотека відчинила двері для шанувальників поетичного слова, які завітали на краєзнавчу зустріч із творчою і відкритою до спілкування бориславчанкою Ганною Поповою. Членкиня громадської організації «Союзу Українок», авторка книжки спогадів «Галичанка на лісоповалі». Прибули також на нашу зустріч і інші союзянки із міста Борислава, які представили жінку-патріотку - Ганну Попову.
Зустріч пройшла в затишній і дружній невимушеній атмосфері. Пані Ганна ділилася з присутніми своїми присвятами, особистими думками, зворушливими життєвими історіями про каторжні роботи на Сибірських лісоповалах. Натхнення черпала на цьому клаптику землі, де відбувалися найбільші драми, які вона і намагалася описати у своїй книзі.
Галина Кваснікевич (мати воїна АТО) подарувала нам особистого вірша про трагічні сторінки нескореної України. На завершення зустрічі у виконанні авторки з трепетом прозвучали повстанські пісні.
Не дивлячись ні на що, Ганна Попова – щаслива людина, бо дочекалась того дня, коли Україна стала вільною і незалежною державою. Поетеса Тетяна Байда писала:
«Щоб вийти на світло з пітьми,
Піднести цю землю з руїни
І хором співати з людьми
Нескорений гімн України.»
Так, тепер можна співати. На повний голос. Членкині це роблять з честю. Тож побажаймо їм міцного здоров’я та довгих років життя.
Слава Україні! Героям Слава!

Підготувала провідний бібліотекар О. Касперська





Немає коментарів:

Дописати коментар